De perfecte bruidskapsels voor een one shoulder bruidsjurk

Asymmetrische bruidsjurken zijn wederom populair gebleken op de catwalks van het voorjaar 2013. Maar welk bruidskapsels en accessoires passen het beste bij deze bruidsmode trend? Daarom hierbij een aantal tips voor bruiden die voor deze trendy one shoulder look gaan.

De “birdcage” sluier

Een bruidsjurk met maar één schouderbandje heeft hierop vaak mooie details zoals ruches, fonkelende kristallen of een mooie bloem op de band. Zorg ervoor dat je een bruidskapsel kiest waarbij deze details goed tot hun recht komen. Kies bijvoorbeeld voor en lage losse asymmetrische knot of staart aan de andere kant, of als je liever voor los haar gaat draag het dan over één schouder en zet vast met een aantal pinnen om je haar op zijn plaats te houden.

Een traditionele lange sluier kan goed gedragen worden met een asymmetrisch bruidskapsel, maar een mooie “birdcage” sluier van “french netting” of fijne tule staat hier ook prachtig bij!

 

birdcage sluier

Foto: Tiny Water

Heeft jouw bruidsjurk een simpel schouderbandje?

Als je schouderbandje juist simpel is zonder veel details kies er dan voor om je haar aan dezelfde kant te dragen, zo versterk je het asymmetrische effect. Ga voor een stijlvolle gladde lage knot of kies voor een luchtige speelse knot met krullen, complimentjes zul je zeker krijgen! Een aantal subtiele haarpinnen die je in de knot steekt of een luchtige veren fascinator zijn dé perfecte haaraccessoires bij deze look. Draag hier mooie simpele oorbellen bij om je look elegant en tijdloos te houden.

Schouderbandje

Foto: Pronovias

Draag jij je haar liever symmetrisch?

Ook haar dat je symmetrisch draagt past prachtig bij een één schouder jurk. Kies bijvoorbeeld voor een lage brede volle knot met veel detail en laat de asymmetrie terug komen in een mooie vintage haarkam die je schuin in het haar steekt. Ook een asymmetrische haarband past hier prachtig bij. Is jouw haar half lang of erg fijn, dan kan een haaropvulling ook jouw haar volume geven. Je kunt een haaropvulling vergelijken met een soort kussentje dat onder het haar verstopt wordt om zo de illusie van voller haar te creëren.

Symmetrisch haar

Foto: Sanders en Rozemeijer -
Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

 


Heeft jouw trouwjurk veel details?

Als jouw jurk juist veel detail, grote bloemen of ruches heeft, kies dan voor simpel maar goed gestyled haar. Draag het bijvoorbeeld los met mooie grove sexy golven en een lok, of kies voor super vrouwelijk half opgestoken haar. Een simpele haarbloem of subtiele haarkam maken het geheel helemaal af. Kijk uit met te grote accessoires, dit leidt juist af van je mooie trouwjurk.

Trouwjurk met veel detail

Foto: The Knot

Heeft jouw jurk mooie details op de achterkant?

Als je schouderdetail ook tot op je rug loopt kies dan voor een bruidskapsel dat dit detail mooi tot zijn recht laat komen. Een hoge ponytail of romantische zijvlecht staan hier bijvoorbeeld prachtig bij.
Een mooie hoge knot accentueert ook de halslijn en het één schouder detail prachtig, bij een zeemeermin jurk is dit dé perfecte haarstijl.

Draag je een sluier tijdens de ceremonie, draag deze dan net onder de knot. Wil je dat je sluier meer volume geeft of de mogelijkheid hebben deze voor je gezicht te dragen? Plaats dan je sluier bovenop je hoofd. Mooie lange oorbellen versterken hierbij het effect.

Detail op achterkant

Foto: Rosa Clara

Kies een kapsel dat jij mooi vindt

Maar het belangrijkste bij het kiezen van het juiste bruidskapsel en accesoires is dat het bij jou past en dat jij je er prettig bij voelt! Kies nooit voor een kapsel omdat het kapsel het beste bij jouw trouwjurk zou passen. Als het niet bij je gezichtsvorm en haartextuur past, zal het ook niet mooi ogen. Vraag om advies bij je haarstylist om er zeker van te zijn dat je voor de perfecte look gaat.