Haaraccessoires voor een winters bruidskapsel

Steeds meer bruiden trouwen in de winter. Waarom ook niet? De gezellige winterse sfeer, kaarsen, warme plaids en knapperende haardvuurtjes… Ook je look en bruidskapsel kun je aan het seizoen aanpassen. Dit zijn dé haaraccessoires van deze winter.

Bruidskapsels met 1920’s glamour

Kies een statement haaraccessoire voor bruidskapsels met 1920’s glamour. Dit kan een mooi fonkelend haarsieraad zijn, gemaakt van kristallen, maar ook decoratieve haarbanden met asymmetrische applicaties van kralen en rhinestones zijn hot deze winter. Verder zijn veren haaraccessoires absolute musthaves voor bruiden die van nostalgie en vintage houden. Gecombineerd met een faux fur bontjasje of marabou stola ben jij een prachtige winterbruid! Draag hier mooie simpele oorbellen bij om je 1920’s glamour look elegant te houden.

Een birdcage sluier in goud

De birdcage sluier is tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende modellen, kleuren en materialen en geeft je een elegante en retro chic look. Je kunt de sluier helemaal afmaken door hem te combineren met een mooie haarkam of leuke strik. De birdcage is natuurlijk prachtig in wit of ivoor, maar met een goudkleurig exemplaar ben je helemaal on trend. Na de ceremonie óf bijvoorbeeld voor het diner is de birdcage sluier gemakkelijk zelf te verwijderen. De haarkam of strik waarmee je ‘m combineert blijft natuurlijk gewoon zitten!

Wow-factor met een bruidsceintuur

Met een bruidsceintuur creëer je een mega wow-factor en verrijk je zelfs de mooiste trouwjurken. Trouwen in een effen jurk is er niet meer bij in 2014. Je bruiloft een uniek tintje geven begint bij je jurk! Dol op een beetje bling? De fonkelende steentjes en kraaltjes op een bruidsceintuur geven jouw trouwjurk net dat extra beetje glamour. En wil je er ‘s avonds anders uitzien dan overdag, dan kan een ceintuur daar in een handomdraai voor zorgen!

Uniek haaraccessoire: een broche

Vintage haarkammen blijven prachtige accessoires om je bruidskapsel mee te decoreren. Maar waarom gebruik je hiervoor niet een broche of een mooi erfstuk? Met een ‘broche omvormer’ transformeer je je broche heel gemakkelijk in het perfecte vintage haaraccessoire. Steek de speld van de broche door de twee lusjes op je haarkam; de omvorming is tijdelijk en je beschadigt de broche dus niet. Zo maak je zelf heel gemakkelijk een haaraccessoire met betekenis!

haaraccessoire_vintage_haarkam

Foto: Studio B Photography

Tip!

Veren zijn heel kwetsbaar, daarom moet je er extra voorzichtig mee zijn. Zorg ervoor dat je haarstylist tijdens de proefsessie en op je huwelijk zorgvuldig met je accessoire omgaat. Plaats je haaraccessoire pas als je bruidskapsel helemaal klaar is, zo voorkom je haarlak op de veren.