Beste Bruidsvisagist / Hairstylist van 2014

Lonneke van Dijk wint de Dutch Wedding Awards!

Met een recordaantal inzendingen werd dé vakprijs voor de beste trouwleveranciers in de trouwbranche dit jaar in 13 categorieën uitgereikt in de Laurenskerk te Rotterdam. Ik, Lonneke van Dijk werd uitgeroepen tot beste “Bruidsvisagist / hairstylist van het jaar”. Een kroon op mijn werk! De Dutch Wedding Awards is een initiatief van de Nederlandse TrouwBranche Organisatie (NTBO). Zij willen hiermee leveranciers uit de trouwbranche belonen die zich vol passie inzetten voor bruidsparen en hun gasten.

Op 12 november kreeg ik te horen dat ik wederom genomineerd was in de categorie beste bruidsvisagist / hairstylist. Wat een eer om weer bij de beste drie van Nederland te mogen horen, de vorige keer was ik namelijk ook al genomineerd. De bekendmaking werd gedaan door drie teams van “DWA on tour” , dit alles was live te volgen via twitter. Zoals je wellicht kunt begrijpen een superspannende dag, maar gelukkig hoefde ik niet lang te wachten op het verlossende woord. Om 11:15 stond er al een hartenmeisje met confetti op de stoep met de boodschap ” van harte gefeliciteerd je zit er weer bij!” Uiteraard werd dit gevierd met een glaasje bubbels.

Een ruime week later volgde de presentatie voor de vakjury. We kregen maximaal 25 minuten de tijd bij de jury. Uiteraard werd ik onderworpen aan een aantal vragen maar gelukkig mocht ik ook mijn creatieve kant laten zien. De juryopdracht was namelijk als volgt:
“Kies je beste Bruidscreatie: Neem een model mee, die al qua visagie klaar is. Zorg dat het haar al is voorbewerkt, wat je op locatie gaat afwerken”. Mijn collega visagist Netanya Lüschen had model Myrta al voorzien van een prachtige make-up en van Unielle couture kon ik een geweldige trouwjurk lenen. Ik heb ervoor gekozen om een opgestoken kapsel te presenteren met een mooie zachte krul in bohemian stijl. Het handgemaakte haarbandje uit mijn webwinkel Fashion & hair accessories maakte de look helemaal af. Direct na de presentatie had ik al een goed gevoel, maar je kunt natuurlijk nergens vanuit gaan.

Woensdag 10 december was de award avond in de prachtige versierde Laurenskerk te Rotterdam. In de zaal 500 collega’s uit de trouwbranche. Mijn categorie was pas als 9e van de 13 aan de beurt. Je kunt je misschien voorstellen dat ik tegen die tijd best zenuwachtig was. Van de lekkere hapjes heb ik niets geproefd en zelfs een drankje ging er niet in.
En toen was het eindelijk zover, de bekendmaking. And the winner is……..Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist…..echt…..wow!!!!!
Vraag me niet hoe ik op het podium ben gekomen, het was een roes. Van de lovende woorden van de vakjury werd ik al helemaal stil.

“Het ingestuurde fotomateriaal viel meteen op door de hoge kwaliteit van haar bruidskapsels. Ook tijdens de jurypresentatie stak zij er met kop en schouders bovenuit door haar mooie presentatie. Wat de jury bijzonder aan Lonneke vindt is dat ze op een eigentijdse manier naar haar en make-up kijkt en mooie vernieuwende bruidskapsels van nu creëert. Ze speelt letterlijk met het haar, alles was helemaal af.”

Gelukkig kreeg ik het toch nog voor elkaar om op het podium een aantal bijzondere mensen, de organisatie en mijn beauty branche collega’s te bedanken. Even op de foto en weer terug naar mijn tafel. Het voelde allemaal heel onwerkelijk en het heeft ook even geduurd voordat ik kon bevatten dat het écht zo was. Van alle lieve berichten en felicitaties die volgde heb ik erg genoten, ik ben echt in het zonnetje gezet.

Nu voel ik me vooral heel erg trots en enorm dankbaar dat ik de titel “beste bruidsvisagist/ hairstylist” een heel jaar lang mag dragen! Maar naast mijn schoenen lopen ga ik er zeker niet van doen. Mijn bruiden staan bij mij namelijk op nummer 1. Ik kijk ik er dan ook naar uit om de komende tijd weer veel mooie bruiden van een fantastisch bruidskapsel te mogen voorzien.

Dutch Wedding Awards winnaar 2014