Stijl haar? Zorg met deze stylingtips voor prachtige krullen op jouw trouwdag!

Wil jij graag een mooi krullend bruidskapsel, maar ben jij helaas niet gezegend met een volle bos natuurlijke krullen, er is hoop! Van het föhnen met een diffuser tot het slapen met vlechtjes, er zijn oneindig veel manieren om een tijdelijke slag of krullen in je haren te maken. Maar er gaat niets boven een stylingtool. Frustrerend maar waar, het is niet altijd even gemakkelijk om bij jezelf krullen te maken. Als je niet zeker bent van welke tool je moet gebruiken of hoe je ze moet maken, lees hier mijn tips.

Krultang Small

Foto: Anouschka Rokebrand - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Medium Krultang

Foto: Reflexx Reportages - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Krultang Small – Medium

Deze krultang is 16 mm of 19 mm dik. De dikte van de krultang vertelt je niet alleen welke grootte je krul krijgt maar ook het type krul dat je kunt creëren. Met deze tang kun je spiraal krullen of een fijne krul creëren. Houdt hiervoor de krultang met de punt maar beneden en wikkel hier het haar omheen. Of houd de tang horizontaal en zet de punt vast onder de klep en draai in totaan de aanzetten van je haar. Zorg er altijd voor dat je een tang gebruikt met een keramische coating en dat je je tang op verschillende temperaturen kunt instellen. Dunner haar hoef je minder heet te krullen dan dikker haar.

Large Krultang

Foto: Marjolijn Lamme - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Krultang Extra Large

Foto: Brian Satour - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

XXL krultang

Foto: Baljinder Pal Singh - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Krultang Large – Extra Large- XXL

Deze krultang is 25 mm 32 mm of zelfs 38 mm dik en helpt je om grote krullen of slagen te maken. Extra large of XXL geeft je haar meer body en volume, maar minder slag. Met een Large tang krijg je mooie grote krullen die je na het afkoelen met je vingers wat losser kunt stylen. Op je kop wat haarlak aanbrengen voor extra houdbaarheid en meer volume. De lengte van je haar heeft natuurlijk ook invloed op het type krul dat je probeert te maken, korter haar “wikkel” je minder vaak om een tang dan heel lang haar.

Conische Krultang

Conische Krultang - Foto: Karen de Moor - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Conische Krultang

Deze tang is ideaal voor het maken van nonchalante sexy waves. Ze zijn zeker geschikt voor je als je het lastig vind om de punten van je haren te krullen met een krultang. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en lopen iets taps toe naar de punt. Bedenkt wat voor type slag je probeerd te maken en kies de dikte die hiervoor geschikt is. Een paar warmte handschoenen is hierbij vaak handig om je vingers te beschermen tegen verbranden.

Krullenset

Foto: Hanriette van Leeuwen - Hairstyling: Lonneke van Dijk Fashion Hairstylist

Krulset of Carmenset

Warmte rollers zijn zeer gemakkelijk in gebruik. Het beste effect krijg je door de rollers zo heet mogelijk in te draaien. Laat ze goed afkoelen en haal ze voorzichtig uit je haar. Gebruik van te voren een versteviging in nat haar, föhn daarna goed droog. Ook deze rollers komen in verschillende diktes: net als de krultang, kies een grotere roller voor volume en een kleinere voor krullen. Als je een set hebt met twee verschillende maten, gebruik dan de grote op de kruin om hier volume te maken. Een pluk goed kammen en hierop een beetje haarlak spuiten voordat je de roller indraait geeft een langere houdbaarheid.

Krultang How-to:

1) Begin met schoon haar waar je een versteviging in aanbrengt, dit zorgt niet alleen voor een langere houdbaarheid van je krullen maar ook beschermd het tegen beschadiging. Föhn daarna je haar goed droog.
2) Stel de gewenste temperatuur in en laat de tang warm worden.
3) Begin onderaan en verdeel je haar in plukken, een dunne pluk zorgt voor een strakkere krul. Liever grove krullen…..gebruik dan dikkere lokken.
4) Voor meer beweging in de punten begin je onderaan, zet de punt vast onder de klep en draai de tang langzaam naar boven in. Wil je meer aanzet volume, begin dan bij de aanzetten en draai richting punten, zo krijg je een grovere slag. Liever gelijkmatige krullen, draai dan je haarlok van boven naar beneden rond de pen van de krultang.
5) Laat de haarstreng na ongeveer 10 seconde rustig van de krultang afglijden.
6) Fixeren met wat haarlak en klaar zijn je prachtige krullen!