Welke birdcage sluier past het beste bij jouw favoriete bruidskapsel?

De nostalgische birdcage sluiers zijn erg hip en deze bruidsmode trend zal voorlopig nog blijven!

De birdcage sluier stamt uit de jaren 40 en 50 en werd toen meestal aan een pillbox of hoedje bevestigd. Deze glamourous old Hollywood look is geëvolueerd in de lossere en speelse look van vandaag de dag die prachtig te dragen is in plaats van een traditionele lange sluier. Een birdcage sluier is tegenwoordig verkrijgbaar in heel veel verschillende modellen, kleuren en materialen en geeft de hedendaagse bruid een elegante en retro chic look. Je kunt je sluier helemaal af maken door hem te combineren met een mooie haarkam, bloem of veren fascinator. Na de trouwceremonie óf bijvoorbeeld voor het diner is de birdcage gemakkelijk zelf te verwijderen, de gekozen haaraccessoire blijft natuurlijk!

Vergeet vooral niet dat deze chique vintage look natuurlijk ook bij de stijl van je trouwjurk en bruidskapsel moet passen. Een klassieke birdcage staat prachtig bij een moderne bruidsjurk maar past net zo goed bij een bruid die liever voor een vintage bruiloft gaat. De birdcage sluier past erg goed bij de meeste vintage inspired jurken van de jaren 20 tot de 60′s, of jurken zonder al te veel grote details. De birdcage kan gedragen worden met elk gekozen bruidskapsel, van langer opgestoken tot los haar of juist een pittige korte coupe.

Er zijn heel veel verschillende modellen zoals b.v de classic birdcage, bandeau of masque veil, flirty dotty en lange birdcage of juist de mini’s. Maar welke birdcage sluier past er nou perfect bij jouw favoriete bruidskapsel?

Classic Birdcage Sluier

De classic birdcage is een super veelzijdige sluier die perfect past bij élk bruidskapsel en de meeste haaraccessoires. Deze sluier geeft het meeste volume bovenop het hoofd, wees bij opsteken van haar dus niet te voorzichtig met het volume bovenop of de hoogte op de kruin anders kan dit hierbij wat wegvallen. Ook een volle bos krullen of half opgestoken haar met een mooie slag staat hier prachtig bij. Deze birdcage zit vast aan een kleine haarkam, deze plaatst je midden op de kruin óf op de ronding van je hoofd waardoor deze licht asymmetrisch gedragen kan worden. Als je deze sluier bovenop je hoofd plaatst bedenkt ze je halve gezicht, kies je ervoor deze sluier iets schuin te plaatsen bedekt deze één oog.

Mini Birdcage Sluier

Deze sluier is ideaal voor fijner/dun of korter haar haar omdat ze zeer lichtgewicht is en dus goed blijft zitten. In een te grote volle krullenbos kan de sluier “verdwalen”.
Deze sluier kun je het beste aan de zijkant van je hoofd plaatsen, een zijscheiding is hierbij dus mooier dan een middenscheiding. De mini staat prachtig bij speels opgestoken of asymmetrisch haar. Liever los? Kies dan voor half opgestoken stijl haar of haar met een mooie slag. Hierbij past een niet al te grootte haar accessoire het beste, houdt het dus simpel met een subtiele haarkam of mooie luchtige bloem. Deze korte sluier is bevestigd aan een kleine haarkam en reikt tot aan je wenkbrauw. Don’t: heb jij heel lang haar dat je los of half opgestoken wil dragen, kies dan liever een classic model birdcage.

Lange Birdcage

Deze prachtige sluier vraagt om wat los haar rond je gezicht, dus draag je haren los of half opgestoken. Een mooie volle speelse knot laag of zelfs iets asymmetrisch in de nek is prachtig, houdt het vooral luchtig en nonchalant. Een pony of schuine lok kunnen hier ook erg goed bij. Deze sluier bedekt je hele gezicht en kan zelf tot je sleutelbeen vallen/reiken, is bevestigd aan een kleine haarkam. Don’t: Een te hoog en te strak opgestoken kapsel.

Dotty Birdcage

Een classic birdcage gedetailleerd met kleine “fur dots” voor een flirty jaren 50 look. De vorm van deze birdcage is klassiek, daarom kan het met ieder kapsel goed gedragen worden maar mijn voorkeur gaat uit naar een 50′s style up-do met rollen, of als je iets anders dan anders wil een hoge jaren 50 ponytail staat prachtig! De satijnen strik maakt het jaren 50 gevoel helemaal af en is ook goed los te dragen.

Bandeau Sluier

Deze sluier creëert weinig volume bovenop je hoofd en is daarom mooi met wat hoogte in je bruidskapsel (geen jaren 60 volume, hierbij past een classic birdcage beter). Een strak of juist los opgestoken bruidskapsel past hier prachtig bij. Liever los haar? Kies dan voor wat volume op de kruin door het daar te touperen of half op te steken. Deze sluier is ook zeer geschikt voor korter haar. Deze sluier wordt ook wel een masque veil genoemd, de bandeau valt over beide ogen of je hele gezicht en zet je aan weerszijden vast met schuifspelden. De bandeau veil kan gedragen worden met elke type haarkam, asymmetrische diadeem, bloem of fascinatorDon’t: draag jij je haar in een bob, kies dan liever de classic birdcage sluier.

Het kan even duren voordat je de voor jou perfecte manier van dragen hebt gevonden, dus oefen een paar keer voor de spiegel.

Styling tips voor een birdcage sluier aan een haarkam.

1) Bepaal eerst waar je de kam wil dragen, bovenop je hoofd of liever asymmetrisch.
2) Duw de kam langzaam door je haar richting je gezicht.
3) Duw de kam daarna in tegenovergesteld richtig, dus naar achteren, totdat de kam stevig op zijn plek zit.
4) Vorm de sluier naar wens door deze her en der vast te zetten met open spelden of schuifspelden.
Doe dit voorzichtig en trek niet te hard aan het materiaal.
5) Plaats hierna de gekozen haar accessoire.

Tip: Heb je fijn/dun of kort haar? Toupeer de aanzetten van je haar iets en spuit hier een beetje lichte haarlak op, zo blijft de kam ook stevig in jouw haar zitten.